Ontdek de wonderlijke relatie tussen schoenen en popmuziek

×

Put On Your Red Shoes

Schoenenmuseum, Waalwijk

Put On Your Red Shoes is een feestelijke openingstentoonstelling, met als primair doel meer kennis over te brengen over de relatie van muziek, schoeisel en status. We laten de bezoeker van dichtbij kennis maken met het schoeisel van hun idolen en houden ze tegelijk een spiegel voor: is mijn muzikale voorkeur terug te zien in mijn schoenen en herken ik die ook bij anderen? Welke invloed hebben marketing, reclame en social media op mijn smaak? De tentoonstelling is opgebouwd uit 3 zones met ieder een ander karakter. Bij binnenkomst loop je tegen een podium aan en waan je je in een concert scene, hier draait het om idolen.

Vervolgens loop je over een festivalterrein vol sneakers en andere excentrieke schoenen van artiesten met als thema: iconen. De 3e zone is een grote instagram wall. Waar de rol van influencers i.c.m. met muziek en grote merken duidelijk wordt. In een tentoonstelling als deze mag echte muziek natuurlijk niet ontbreken. Wandel en dans door het landschap en sluit af met de silent disco op de dansvloer en gooi de voetjes van de vloer.

Binnen deze Freelance samenwerking met Tinker Imagineers was Studio Daphne Jansen verantwoordelijk voor het maken van het ruimtelijk ontwerp.

Credits

Opdrachtgever

Tinker Imagineers

Soundscape

Studio Rockfish

Concept, ontwerp en scripts

Tinker imagineers, Studio Daphne Jansen en Britte Hietkamp

Copywriting

Story Matters

Interactives

Yipp

Architect

Civic

Bouw

Kloosterboer

Fotografie

Mike Bink, Tinker Imagineers

Lichtontwerp

Heinzloopstra light design

Award

Honouree interior design best of year awards 2022