Jenevermuseum

×

Jenevermuseum

Schiedam

Proef de geschiedenis van Schiedam

De museumzalen in het Jenevermuseum te Schiedam zijn sinds het begin 2019 in een geheel nieuw jasje gestoken. In het museum ontdek je het bijzondere verhaal over Jenever. Van oorsprong tot product en de rijke verhalen uit de Jeneverstad.

Bij binnenkomst waan je je in het typische Schiedamse stadje en samen met de bijzondere geuren van botanicals laat je je onderdompelen in de bijzondere historie die het product kent. De rijkheid van het product komt in alles naar voren en verleid je om later in het museum de Jenever ook echt te proeven. Op de 2e verdieping van het museum draait alles om het delen van verhalen. Bijzondere Schiedammers komen aan het woord via een audiotour en in de kleurrijke parade ontdek je de vele merken en uitingen die jenever kent. Het product Jenever wordt hier gevierd!

Tijdens dit project was Daphne verantwoordelijk voor het totale 3D ontwerp van de 2 museum zalen en het 3D ontwerp van de museum molen.

Wil jij het verhaal van jenever zelf ontdekken? Neem dan gerust eens een bezoek aan het prachtige museum. Ben je dan toch in Schiedam vergeet dan ook niet de molen genaamd ‘de Walfisch’ te bezoeken.

Ontworpen tijdens dienstverband bij Tinker Imagineers

Credits

Ontworpen tijdens dienstverband bij

Tinker Imagineers

Decorbouw

Heijmerink en Wagemakers

Opdrachtgever

Jenevermuseum

Verlichting

50 lux

Belevingsontwerp

Tinker Imagineers

Fotografie

Mike Bink, Alyssa van Heyst fotografie