Fort Pannerden

Fort Pannerden

×

Fort Pannerden

Trotseer de elementen en verover het fort

In de vier beleeflagen biedt Fort Pannerden een bijzondere reis door de gangen van het fort waarbij je kennis maakt met de elementen: aarde, water, vuur en lucht. Ontdek hoe het fort al ruim 150 jaar de elementen trotseert. In het fort vind je o.a. de Expeditie die speciaal is ontworpen voor gezinnen en elementen voor groepen van 12-80 jaar. Tijdens dit project is er in samenwerking met een tweetal gamedesigners een escapegame ontworpen waarbij je samen met de fortwachters de balans in het fort probeert terug te brengen. Je gaat met een kist vol met tools dwalen door de donkere gangen en zult moeten samenwerken om de balans te herstellen.

Speciaal voor gezinnen met kinderen onder de 12 is er speciale gezinsroute uitgezet. Met het dagboek van een oud-soldaat ga je opzoek naar de sleutel van een gevonden kist. Weet jij zijn dagboek te ontcijferen? De expeditie is een route voor het hele gezin waarin iedereen uitgedaagd zal worden om te helpen. Spelenderwijs leer je hoe het was om als soldaat tijden lang in een fort op wacht te zitten.

De Rol van Daphne binnen dit project was het vormgeven van de exhibits van de escape game elements, het bedenken en uitwerken van de spellen van de expeditie en de vormgeving van de entree zone en bezoekerscentrum in het fort.  Naast de rol als 3D designer op dit project heeft zij ook het dagboek van een soldaat mogen vormgeven en illustreren.

Ontworpen tijdens dienstverband bij Tinker Imagineers

Credits

Ontworpen tijdens dienstverband bij

Tinker Imagineers

Real life game design

Vegt & Frabsnap

Opdrachtgever

Gemeente Lingewaard

Geluidsmontage & voice-over

Most

Concept en belevingsontwerp

Tinker Imagineers

Fotografie

Mike Bink, Duncan de Fey

Architectuur en realisatie

Hylkema consultants

Awards

Winner Eropuit in eigen land prijs 2016-2017

Shortlisted Museum and Heritage award 2017

Bouw

Bruns

Technisch advies

Puik producties